Пресбиопия и прогресивни очила

Защо вече ми е по-трудно да чета? Какво са „Прогресивни очила“ и подходящи ли са за мен?

Ако си задаваш тези въпроси, ще намериш отговорите им тук


Очите ни се променят през целия живот. Бебетата виждат най-добре на разстояние от 20cm, но с времето способността на човек да фокусира наблизо отслабва. Хората го забелязват около началото на 40-те си години, когато започват да отдалечават часовника, телефона, книгата, за да ги виждат по-добре. Това е нормално, случва се с всички без изключения и се нарича „Пресбиопия“.

Какво може да се направи, за да виждаш отново ясно? 

Хората в миналото слагаха очила за четене. Неудобството, до което водят те е, че трябва постоянно да ги сваляш или смъкваш на носа, за да виждаш надалече. А пък ако си носил очила преди това, значи ще имаш нужда от 2 чифта – едни за далече и едни за близо, което означава постоянно да ги сменяш.

Модерното решение са „Прогресивните“ очила.

Те помагат на хората да виждат с един чифт очила на всички разстояния. Наричат се „прогресивни“, защото в тях диоптърът нараства плавно към долната част на стъклата.  Докато са на лицето ти, в каквато и ситуация да се намираш, ще виждаш едновременно на всички разстояния, подобно на естественото ти зрение досега. Освен това те са много елегантни и изглеждат напълно естествено на лицето, за разлика от очилата за четене, които издават възрастта.

Разбира се, тъй като те са фино настроени и изработени за твоите очи, прогресивните очила струват повече от обикновените. Цената им варира от 200 до 2000 лева. 

Най-големите компании в света са ангажирани и инвестират много в решения за подобряване на зрението на хората. Резултатът от тези усилия, да се създаде съвършено средство за зрението на хората, които изпитват затруднения да виждат наблизо, са прогресивните стъкла. Това са най-подходящите стъкла за ясно и естествено зрение.

Виж рекламното видео на прогресивните стъкла на една конкретна фирма – Essilor.
В Super 9000 препоръчваме техните прогресивни стъкла с марка Varilux.

В оптика Super 9000 не правим компромиси с твоето зрение: Предлагаме красиви рамки, и препоръчваме само стъкла, с които сме сигурни, че животът ти ще бъде пълноценен, активен и по-комфортен. Винаги съветваме само най-доброто за очите ти, съобразено с твоите нужди.

Каним те в Super 9000, където ще намериш не само експерти, но и внимание и отношение към твоите въпроси. Можеш също да пробваш предварително истински прогресивни стъкла. Ако след нашите отговори решиш, че искаш да опиташ с прогресив, ето какви са следващите стъпки:

  • Най-напред ще ти измерим диоптрите. Правилната рецепта е най-важният компонент на отличното зрение с прогресивни очила, затова ние работим с най-прецизния уред в света, единствен в България. Той е толкова модерен и сигурен, че с негова помощ измерваме диоптър с невиждана до момента точност от 0,01 диоптъра;
  • Когато вече имаме рецепта, можем да симулираме зрението ти с прогресивни очила – нещо, което никога преди не е било възможно. Така ще можеш още по време на прегледа да пробваш и да видиш дали ти харесва или не;
  • След като изработим твоите нови очила, мигновено ще осъзнаеш високата им добавена стойност.. Въпреки това, ако в следващите 2-3 седмици решиш, че не е твоето нещо, можеш да ги върнеш и замениш за 2 чифта обикновени очила.

Нашата цел е да получиш перфектните очила адаптирани за твоя начин на живот, които да направят всичко много по-лесно и ясно.

Ела при нас, за да видиш колко красив е светът през прогресивните очила.

Можеш да запишеш час чрез формата на сайта ни или на тел 0898 548 977.