За нас

Super 9000 е алтернативна оптика, която помага на хората да виждат и изглеждат супер.

Ние сме първата и единствена оптика в България, която работи с най-модерния и прецизен уред за прегледи Vision-R на Essilor.

Екипът ни има общо над половин век опит в областта на грижата за зрението.

Каталогът ни включва селекция рамки от избрани западноевропейски марки, в които са вложени най-новите технологии и иновации. В оптиката можеш да откриеш и голямо количество мостри на стъкла, за да онагледим и улесним избора ти.

При нас ще намериш рамки от дизайнерите, които са създали персонални модели за Аристотел Онасис, Джаки Кенеди, Елтън Джон, колекцията кръстена на Джон Ленън и слънчевите очила на Мат Деймън, Големия Лебовски, Даниел Крейг.

Ако искаш да разбереш какво е поляризация, трябва ли да се коригира астигматизъм, може ли слънчеви стъкла да имат диоптър, кое стъкло е най-подходящо за шофиране, спорт или пък за работа с дигитални устройства, коя рамка е подходяща за човек с големи диоптри и всички други нестандартни дилеми на персонализирания избор, тук ще получиш отговор.

Избираме решенията според индивидуалните характеристики и нужди на всеки клиент и вярваме, че между това да виждаш ОК и да виждаш СУПЕР има разлика. Отличното зрение е ключово за качествения живот и мисията на Super 9000 е да ти го осигури.

Super 9000 е единствената оптика, която ти е нужна, защото:

  • За зрението ти се грижим хора с много опит;
  • Преглеждаме те с апаратура на ултра високо ниво; толкова нова, че дори не е модерна още. В Европа все още е рядкост, а в България – налична само в Super 9000;
  • Тъй като сме само една оптика и работим за себе си, ни пука за теб. Ще те изслушаме, за да разберем от какво имаш нужда. Ще ти задаваме въпроси, вместо да ти разказваме за нашите продукти. Ще ти предложим решение, което отговаря не само на рецептата ти, но и на начина ти на живот. Ти ще разбереш какво ти предлагаме, защото умеем да говорим като хора, вместо с технически параметри. И ще сложим това решение в рамка, за която хората ще те разпитват. 

Важно ни е да си супер щастлив с нашите очила, защото, като малък бизнес, имаме нужда от лоялни клиенти, които да ни препоръчват на близките си. И се стараем много да го постигнем. 

История

Мотивацията на Веселин винаги е била да се погрижи за своите клиенти, като намери индивидуалното оптимално зрително решение за всеки един човек. Постепенно той стига до идеята, че има три фактора, които позволяват това:

  • Изслушване на клиента, анамнеза и прецизен очен преглед;
  • Качествени, естетични рамки, които да пасват идеално на лицето;
  • Качествени стъкла, които да отговарят на зрителните нужди.

Колкото повече опит и наблюдения придобива, толкова повече се сблъсква с липсата на комплексна услуга, която да отговаря на тези фактори, и която той би търсил като клиент.

Затова решава да я реализира в своята Super оптика.

Какво e Super9000?

От момента, в който започнах да мечтая за своя оптика, бях решил, че когато един ден това стане, мястото ще се казва Super 9000. Освен, че ми звучеше готино, силата на тази комбинация от думи дава сериозна заявка за уникалност. Днес продължавам да вярвам, че мога да спазя обещанието, което давам с него.

Технически, 9000 е крайният етап от усъвършенстването на един модел, най-висшата форма на прогрес. В него са вложени и работят в хармония всички изпробвани новости. Това е най-доброто към настоящия момент, няма повече от 9000. Например в ‘Космическа одисея’ HAL9000 е AI суперкомпютър, а силите на супергероите в мангата са извънземни, когато са ‘Over 9000’. ISO 9000 пък е набор стандарти за качество.

От друга страна, въпреки съвременната употреба на думата „супер“, тя означава отвъд. И така с името си ти обещавам услуга отвъд най-доброто сега.  

А какво е отвъд най-доброто сега?
Бъдещето.

Super 9000
See Future

Екип

Веселин Истатков
Оптометрист, Управител
Веселин Истатков
Оптометрист, Управител

От малък Веско е заобиколен от стъкла и рамки; след училище прекарва доста време в оптиката, където работи майка му и най-вече в работилницата, където се изготвят очилата.

Едни от най-ранните му детски спомени е приятното усещане от топлия пясък, с който тогава се персонализират пластмасовите рамки, както и интересните оптични ефекти от разнообразните стъкла, с които си е играл.

Случва се така, че целият му живот е обвързан с тази детска страст. Завършва специалност Очна оптика, работи като консултант и управител във верига оптики и в последствие е продуктов мениджър в най-голямата компания за стъкла за очила в света. Завърша магистратура по оптометрия в Софийски Университет. Областите, в които проявява силен интерес, са техники за рефракция (очен преглед), напасване/центриране на стъкла, оптимизация на тегло и дебелина на стъклата в очила, както и прогресивни стъкла за очила. През годините става утвърден трейнър с десетки технически и продуктови обучения към оптици, като междувременно продължава да се информира за най-новите тенденции в бранша.

В историята на Веско са преплетени много пътувания и разнородни интереси, в които винаги е влагал иновативни подходи и гледни точки. Живял е в Германия, Испания, Аржентина и САЩ и по време на пътуванията му се изгражда афинитетът към кулинарията, като е и един от основателите на КЕКС – Кулинарно експериментален колектив София. Обича качествената музика, изявява се като диджей и има пиратско онлайн радио. В свободното си време кара сноуборд и  колело и готви за семейството си. Цени дизайна в старите неща и в оптиката ще видите не само стари предмети и рамки за очила, но ще слушате и стари плочи, а ако се заседите, може да пиете чай в баварски порцелан.

Валентина Пейнова
Оптик, Майка на Веско
Валентина Пейнова
Оптик, Майка на Веско

Целият живот на Валя е свързан със зрението на хората. Професионалният ѝ път започва още от времето, когато съществува Държавната оптика, през зараждането на частните малки оптики и развитието на големите вериги в България. Завършва Техникума по фина механика и оптика – Ломоносов в София, след което трупа дългогодишен опит като консултант в оптики в България и Аржентина. През годините работи не само като оптик, но и във фирма за дистрибуция и внос на стъкла, както и в работилница, където стъклата се изрязват и очилата се сглобяват. Опитът ѝ дава поглед през десетилетията върху цялостния процес – от създаването, през адаптирането, до продажбата на дребно и глобалната дистрибуция на продукти за по-добро зрение.

Най-голямата ѝ сила обаче е, че умее да говори с клиентите, да чува техните нужди и да им предлага най-доброто зрително решение. Убедена е, че това е свързано с другата ѝ голяма страст – книгите, в които също всеки герой е различен и целта на читателя е да вникне в неговата история, да усети неговата енергия и настроение.

Любовта към работата ѝ се прехвърля и към сина ѝ и днес е горда, че той я следва в професията ѝ и имат възможност за първи път да работят заедно.