Retrosuperfuture

Retrosuperfuture

Създаден от група италиански творци – визионери, RETROSUPERFUTURE е една от най-смелите и решителни съвременни марки очила, непрекъснато преоткриваща начина, по който рамките трябва да бъдат проектирани, произведени, оформени и в крайна сметка носени.

Retrosuperfuture е водеща марка, произвеждаща изключителни съвременни очила. Основана в Италия през 2007 г. от Даниел Бекерман, марката стана изключително популярна заради еклектичната си колекция от цветни ацетатни слънчеви очила.

Започвайки от класическия, изчистен силует, Retrosuperfuture постепенно изгради впечатляваща колекция, която в момента се състои от дълъг списък от модерни и същевременно вечни форми.

От създаването си, целта на Retrosuperfuture е да разработи висококачествени очила, с отличителен дизайн и на достъпна цена. Основателят на SUPER, Даниел Бекерман обяснява първоначалната идея, която оттогава ръководи всеки избор на марката:

„Всички компании, които бяха на пазара, разработваха скучни очила. Непрекъснато разглеждах всички експериментални независими марки дрехи и се чудех защо никой все още не се е осмелил да разработи странна, разчупена линия очила. Исках да правя слънчеви очила, които всички мои приятели биха искали да носят: свежи и стилни, без непременно да се компрометира качеството. Също така мисля, че успехът на един бизнес никога не се прави от един човек, а от колаборацията между талантливи хора и имах толкова късмет да съм заобиколен от много хора, които повярваха в моите идеи.“

Всъщност очилата на Retrosuperfuture са изцяло ръчно изработени в Италия. В момента всяка нова колекция SUPER се състои от подбор и интерпретация на техните класически силуети, разработени чрез постоянно изследване на нови референции, материали, довършителни техники, цветове, текстури и форми. Правят колекции от стилни, но в крайна сметка удобни очила за целодневна ежедневна употреба.

Признат за своята отличителна комбинация от еклектична естетика и изключителното качество на производство, Retrosuperfuture е избор за очила на редица известни личности. Kanye West, Beyonce, Yoko Ono, Rihanna, Lady Gaga, Daft Punk, Snoop Dogg, A$AP Rocky, Jessica Alba и Valentino Rossi, потвърждават позицията на Retrosuperfuture  като една от най-интересните и иновативни съвременни компании за очила.

Дистрибуторската мрежа на Retrosuperfuture значително нараства през последните години и понастоящем нейните колекции могат да бъдат намерени в повече от 20 страни по света, включително и вече в България, благодарение на Super 9000!

  • 300лв – 450лв

Сайт на производителя – Retrosuperfuture