Orgreen

Orgreen

Датски дизайн от висок клас: безвременна простота и неспирна иновация. Емблематичен с изчистените си линии и уникални цветове. Ръчно изработени в Япония.

Orgreen са премиум дизайнерски очила изработени с иновативни материали от висок клас, известни със своя уникален стил: простота на формата в комбинация с функционалност. Основана в Копенхаген през 1997 г., дизайнерската къща има за цел да проектира  стилни, красиви и вечни очила за хора от цял свят, търсещи качеството.

Отличителна черта на Orgreen е комбинацията от материали: титан, 3D принт, ацетат, екзотично дърво за създаването на рамки с превъзходно качество, предназначени да издържат във времето. Колекциите се проектират в Дания и в последствие се правят на ръка в Япония, известна и уважавана заради високите стандарти и неопровержимо качество.

Изработката на всяка рамка може да отнеме до шест месеца, тъй като се изработва индивидуално и минава през повече от 100 процеса, за да постигне стандартите за съвършенство.

Готини, ръчно изработени, иновативни с новаторска употреба на цветовете.

Цветове на моделите са разработени от самата фирма и се изпълняват в някои от водещите световни лаборатории за цветове в Япония, като процесът на оцветяване се състои от повече от 15 стъпки. Различните нюанси са над 400 и са изящно съставени в редица противоположности: от силен до крехък, интензивен до спокоен, суров до изискан, сладък до сериозен, дързък до класически.

Стойностите и стандартите, определени през петдесетте и шестдесетте години от международно признати датски дизайнери се намират във всички рамки на Orgreen. Това са: иновации, качество, минимализъм и изчистени линии, но все пак Orgreen съчетават и уникални детайли и фини щрихи, вдъхновен от градската мода, екстремните спортове и класическите автомобили.

Чувството за естетиката на Orgreen е игриво, динамично и понякога провокативно, но никога арогантно. Става въпрос за придържане към традициите, но и дързост да бъдат предизвиквани и определяни нови правила.

Серията Quantum, която предлагаме в Super 9000, е уникална със своята 3D принтирана фронтална част с приятна текстура както за окото, така и за кожата. Дръжките са от титан и захвата им към фронта е патентованa от Orgreen сглобка, а на края са облечени в силикон, за да стоят по- стабилно и приятно върху ушите.

„Вместо да надграждаме с мимолетни тенденции, нашите уникални стилове и линии са разпознаваеми. Ще останем последователни в нашия дизайни, коЙто е безвременен, независимо ОТ сезона, но никога без история.“

  • 600лв

Сайт на производителя – Orgreen