Fleye

Fleye

Датски дизайн, изпипан до съвършенство

Ръчно изработени рамки в отличителни цветови комбинации, използващи хипоалергенни материали.

FLEYE Копенхаген създават очила, водени от любопитството си. Те непрекъснато прекрачват границите на възможното, като използват иновативни решения и прецизна изработка, за да постигнат красив дизайн, удобство и качество.

FLEYE Copenhagen е датска дизайнерска компания с мисия да създава очила, които  подчертават стила и индивидуалността на човека. Способността да се комбинират гама от красиви нюанси и уникален детайл в един персонален външен вид, характеризира дизайна им.

Fleye работят с философия и естетика, които са основани на изграждането на доверие и дълготрайни взаимоотношения с тези около нас. В този дизайн смесват градски импулси с класическа простота. Дръзка, но все пак устойчива във времето.

Основана през 2002 г. от Анет Есте, Хане Розенволд Андерсън и Ларс Халстрьом, FLEYE Копенхаген имат летящ старт от самото начало и днес техните диоптрични и слънчеви очила се продават в избрани оптики и водещи магазини за мода и лайфстайл в над 30 държави по света, a в България – единствено в Super 9000.

В Super 9000 избрахме да предлагаме колекцията на Fleye – Carbon Wood, защото ни впечатли с изящната комбинация на технология и природа.

24 листа карбон, завършени с лист естествено дърво. Рамките са ултра здрави, но на лицето си усещате върховна лекота. В същото време външният им вид е мек и топъл, благодарение на матово оцветениия слой от дърво. Останалите метални части са от титан, разбира се – от какъв метал да бъдат дръжките на рамка, която претендира да бъде супер лека и здрава едновременно.

СЕВЕРНИЯТ НАЧИН

Стил и марка, дълбоко повлияни от скандинавския дизайн и култура
„Ние влагаме много мисъл и страст в дизайна на очилата. Запитахме се: Защо хората трябва да купуват рамки от нас? Какво можем да предложим, което е различно от това, което вече е на пазара? Създадохме концепция за очила лека като перце и от противоалергични материали в иновативни цветови комбинации и клиентите я харесаха от самото начало. “
Анет Есте

Данни за рамките от колекция Carbon Wood

  • 11 гр – средно тегло на рамката (около 1/2 от пластамсова рамка)
  • 2.9 мм – дебелина на фронталната част
  • 0.7 мм – дебелина на титаниевите дръжки
  • 900 лв

Сайт на производителя – Fleye