Baars

Baars

BAARS EYEWEAR е френска марка за очила. Всичко започна с двама приятели: дизайнер, който е и хаус DJ от Париж и оптик от Анеси. BAARS е отражение на две личности и два допълващи се свята. Това е мост между културната забързаност на столицата и спокойният живот покрай езерото. Осъзнавайки качеството на средата около тях, основателите изразяват в ежедневието си ценностите на BAARS: простота и качество.

МАГНИТНАТА ИНОВАЦИЯ ЗА ЕДНИ ПО-ФУНКЦИОНАЛНИ РАМКИ

„Бяхме убедени, че можем да развием очилата, да ги направим по-издръжливи и функционални. Пантата на рамката изглеждаше ключов аспект за подобряване и решихме да разработим нова удобна магнитна система. Отне няколко месеца изследвания; инженеринг, тестване и прототипи, за да започне най-накрая приключението BAARS.“

Екипът от инженери и дизайнери на BAARS патентоват уникален магнитен механизън, който премахва всички панти и винтчета, които свързват дръжките към фронта на очилата. По този начин се елиминират всякакви усуквания и изкривявания и се минимирира рискът от счупвания.

ПРОДУКТИ

BAARS имат за цел да правят очила с висока добавена стойност, базирани на технически иновации, безвременен класически стил и зачитане на традициите. Гийом, главният дизайнер, е вдъхновен от максимата „По-малко е повече“: и работи с чисти, устойчиви и прости линии.

Произведени и сглобени в Oyonnax, Франция, особеността на очилата BAARS е тяхната патентована магнитна панта, като благодарение на нея са премахнати елементите, които най-често се прецакват в една рамка: винтчетата и прожинките. Това дава на очилата силна устойчивост на ежедневните трудности, на които са подложени. Колкото по-сложна е системата, толкова по-малко издръжлива е с времето. 

Иновацията на пантите BAARS е съставена от само един елемент: магнит, който позволява да се избегнат най-честите счупвания. 

Очилата BAARS са по-надеждни.

ФИЛОСОФИЯ: „LESS IS MORE“

Изправени пред съвременната комплексност, хиперактивност и свръхконсумация, BAARS олицетворява простотата и уравновесеността. Безвременният и съвременен дизайн на очилата BAARS е вдъхновен от класическия функционализъм, неподвластен на времето, за разлика от планираното остаряване. Повлиян от шик култура за улично облекло, BAARS е на кръстопътя на скандинавския начин на живот, калифорнийския дух и френското традиционно производство.

Основателите споделят и ценностите на съвременния минимализъм. „Хората започват да осъзнават и да искат да консумират по-малко, но по-добре. И ние следваме тази философия.“

  • 600лв

Сайт на производителя – BAARS