Shelter

Shelter

При основаването си екипът на Shelter дава изявление звучащо изключително амбициозно: Да създадат стилни и елегантни дървени очила, направени във Франция, без да се изгубят комфорта и лекотата.

След 5 години работа патентоват технологията SMARTWOOD от Wedenmade, която внася уникална иновация, нова ера в изработката на дървени очила: тази на гъвкавото дърво.

По този начин Shelter съчетават в една рамка фината изработка, изкуството, иновациите и  природните дадености.

Рамките са вдъхновени от красотата на естественото, от уникалността на архитектурата и естетиката, и след това са създадени от ръцете на френските занаятчии.

Привърженици на отговорното производство, екипът на Shelter се ангажира да уважава хората и околната среда и добавя, че „Всичко, което се каже, се прави и всичко, което се прави, се казва.“

От самото начало Shelter работи ръка за ръка с Marotte, фирма специалист по дървени фурнири от висок клас. Нейното ноу-хау и богатството на колекцията ѝ позволяват да се внесат във всяка рамка уникално изящество и изключително качество.

Marotte е френски специалист по фурнир от скъпоценно дърво. Повече от 70 години този експерт със сертификат за автентичност „Entreprise Vivante du Patrimoine“ увековечава занаятчийската традиция и се развива с най-новите индустриални технологии, за да гарантира високо качество на производството. Добре познати от големите интриорни дизайнери, дървата на Marottes са използвани за най-красивите и луксозни апартаменти, магазини и яхти.

MAROTTE

ИНОВАЦИЯТА SMARTWOOD – ДЪРВО БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ

Този благороден материал, който винаги е бил обект на специално внимание при всеки етап от производството на очила, е изцяло преосмислен, за да се постигнат резултати отвъд неговите механични граници.

ИЗНЕНАДВАЩА ГЪВКАВОСТ, ПОВИШЕНИ МЕХАНИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ, УСТОЙЧИВОСТ ПРИ ВЛАЖНИ УСЛОВИЯ, ЛЕКОТА …

Колекцията на Shelter включва истински технически подвиг благодарение на патентованата технология „SMARTWOOD“:

След няколко години проучвания, се измисля революционна комплексна техника, която включва 8 слоя дърво поставени по определен начин. Така се получат ултра тънки дървени рамки, като същевременно се подобряват тяхната устойчивост, комфорт и лекота.

В комбинация с модерния и качествен фурнир от най-ценните дървесини на партньора Marotte, този патент дава възможност да се отговори на творческите и техническите ограничения на дървото при всяка рамка.

Унисонът между високите технологии и занаятчийството придава на всеки детайл своята важност – за производството на всяка рамка са необходими не по-малко от 90 стъпки, голяма част от които са ръчно правени: шлифоване на дървени рамки, монтаж на стъкла, монтаж на панти, сглобяване и още много други.

С течение на времето фирмата се гордее с партньорствата си основани на доверие, професионализъм и уважение.

ФРЕНСКИТЕ МАЙСТОРИ

„Посветени на качественото производство, имаме щастието да работим с най-добрите френски майстори на очила, признати експерти в областта. Тъй като сме убедени, че техният опит и талант са уникално наследство се ангажираме да популяризираме френското занаятчийство. Това са хората, които дават живот на нашите очила.“

  • 600лв

Сайт на производителя – Shelter